Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Jún 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí na 2. brigáde Vzdušných síl vo Zvolene


Deň otvorených dverí na 2. brigáde Vzdušných síl vo Zvolene

V piatok, 21. júna 2024 organizovala 2. brigáda Vzdušných síl vo Zvolene v priestoroch kasární SNP deň otvorených dverí, kam zavítali nielen deti z niekoľkých základných a materských škôl mesta Zvolen, Detva, Krupina a okolitých satelitných obcí, ale aj rodinní príslušníci profesionálnych vojakov z domovskej brigády.

Všetkých návštevníkov v pripravených priestoroch čakali mnohé atrakcie, ako napríklad statické ukážky techniky, počas ktorých si návštevníci mohli vyskúšať sedenie za volantom veľkotonážnych nákladných vozidiel. Taktiež boli vykonané statické ukážky výzbroje a výstroja profesionálnych vojakov a prostriedkov individuálnej ochrany. Nechýbala ukážka činnosti zdravotníkov z 2. brigády vzdušných síl, príslušníkov topografického ústavu v Banskej Bystrici, ukážka sebaobrany, či kynologická ukážka psovodov z 81. krídla Sliač. V rámci dňa otvorených dverí bola tiež vykonaná dynamická ukážka príslušníkov Vojenskej polície Vlkanová, počas ktorej mohli návštevníci sledovať zastavenie unikajúceho vozidla s následným zneškodnením páchateľa. Obľúbenou atrakciou pre najmenších bolo maľovanie na tvár vojenskými farbami a veľkej obľube sa tešila aj penová show, na ktorej nechýbalo pravdepodobne žiadne dieťa. Najväčší úspech u návštevníkov všetkých vekových kategórií mala statická ukážka leteckej techniky z 51. krídla Prešov - vrtuľník UH-60M Black Hawk, v ktorom sa každý návštevník mohol na moment vcítiť do úlohy pilota. Návštevníkov počas spomínaných ukážok osobne pozdravil veliteľ brigády Vzdušných síl Zvolen plukovník Patrik Paulovčík.

Do priestorov našej brigády v piatok zavítalo takmer päťsto návštevníkov, ktorí odchádzali plní dojmov, netradičných zážitkov a čo je nesmierne dôležité – aj s úsmevom na vojenskými farbami pomaľovanej tvári. Sme nesmierne radi, že sme im mohli odprezentovať naše poslanie, našu službu vlasti a najmä motivovať mnohých z nich, aby sa v budúcnosti stali našimi spolubojovníkmi.


Deň otvorených dverí na 2. brigáde Vzdušných síl vo ZvoleneDeň otvorených dverí na 2. brigáde Vzdušných síl vo ZvoleneDeň otvorených dverí na 2. brigáde Vzdušných síl vo ZvoleneDeň otvorených dverí na 2. brigáde Vzdušných síl vo ZvoleneDeň otvorených dverí na 2. brigáde Vzdušných síl vo Zvolene

Autor: 2.bVzS , Foto: 2.bVzS - Dátum: 26.06.2024
Čítanosť: 99
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share