Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.


Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.             Na zabezpečenie úspešného plnenia úloh v operácii Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku bolo potrebné zabezpečiť obmenu vybraných príslušníkov v operácii a dodanie materiálu, potrebného na zabezpečenie činnosti jednotky v operácii. Pre veľký objem materiálu do operácie bolo rozhodnuté, že na bezproblémové zabezpečenie bude potrebné vykonať dva lety.       

Dňa 24.6.2020 zabezpečovali príslušníci NCVD OS SR 1. let leteckého prostriedku   C-27J SPARTAN Vzdušných síl OS SR, ktorým bolo prepravených 6 osôb v smere do operácie a 5 osôb z operácie. Spolu s príslušníkmi OS SR  bola prevezená aj jedna letecká paleta s materiálom. Kontrola materiálu a batožiny cestujúcich bola zabezpečená mobilným skenerom Finančnej správy SR.

          Na bezproblémovom zabezpečení leteckej prepravy sa podieľali ešte príslušníci ZZ-I. Nemšová, Vojenskej polície MO SR a samozrejme dopravného krídla M. R. Štefánika v Kuchyni.

Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.Rotácia vybraných príslušníkov jednotky Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku.

Autor: nrtm. Viliam UHRÍNEK , Foto: npor. Ing. Martin OBUCH, nrtm. Viliam UHRÍNEK - Dátum: 30.06.2020
Čítanosť: 2097
Verzia pre tlač

Skočiť na menu